ספרים חדשים – מומלצי השבוע
קריאה היא פעילות מעשירה ומהנה בין קפיצה לבריכה, ליציאה לטיול, במחנה התנועה או מתחת למזגן בבית: קריאה במבחר ספרים. מול כל האטרקציות שמציעים עולם הנופש והטיולים, יש פעילות אחת שאינה דורשת הדרכה, יציאה מהבית ונסיעה, התארגנות ממושכת ואפילו שיחה: קריאת ספרים. מומלצי השבוע שלנו הם:

קריאה היא פעילות מעשירה ומהנה בין קפיצה לבריכה, ליציאה לטיול, במחנה התנועה או מתחת למזגן בבית: קריאה במבחר ספרים. מול כל האטרקציות שמציעים עולם הנופש והטיולים, יש פעילות אחת שאינה דורשת הדרכה, יציאה מהבית ונסיעה, התארגנות ממושכת ואפילו שיחה: קריאת ספרים. מומלצי השבוע שלנו הם:

אריות על נמ"רים – יומן מלחמה של קצין גבעתי בעזה מאת סא"ל (מיל') אלי זילברמן, הוא ספר מרתק, הנקרא בנשימה עצורה כספר מתח, שנכתב מנקודת מבט של קצין בצוות הפיקוד של המח"ט, על הקרבות הקשים שמנהלת החטיבה מחלקה הצפוני של עזה ועד רפיח, בלחימה רצופה ואינטנסיבית כפי שלא הייתה בעזה מעולם; על סיפורי הגבורה בדיוק כפי שחווה אותם בשטח; על מנגנון קבלת החלטות מורכב שבקצהו יש השפעה תמידית על חיי אדם.

בשבעה באוקטובר 2023 התעוררה מדינת ישראל לבוקר השחור ביותר בתולדותיה. אלי, קצין (מיל') בגבעתי, היה באותו בוקר בביתו בירושלים. בעודו צופה בתקשורת בדיווחים הראשוניים, הוא מקבל טלפון מקצין עמית שנמצא בשטח: "זילברמן, יורים עליי, תבוא דחוף". זמן קצר לאחר מכן הוא כבר מחלץ פצועים וניצולים במתחם הזוועות של מסיבת הנובה, ומייד לאחר מכן – מנהל עם חבריו קרבות פנים אל פנים מול מחבלי הנוח'בה בכפר עזה. כמה ימים אחרי כן הוא מוצא את עצמו בלב עזה יחד עם חטיבת גבעתי, על גבי נמ"ר, מפקד על חיילים ונלחם בשטח. זהו סיפורו של דור צעיר ונחוש של לוחמים ומפקדים שנהגו לכנותם "דור המסכים", שיצא להילחם מלחמה קיומית – ומצא בשדה הקרב את הביחד ואת הרצון העז לנצח בכל עימות. ובמקביל, זהו גם סיפור מרגש של המשפחה שנשארה מאחור ותומכת ללא סייג, ועל ההתמודדות עם המשברים הנגרמים בעקבות ההיעדרות הארוכה מהבית והצלקות שמותירה המלחמה גם בנפש. (הוצאת הספרים אוריון, 253 עמודים)

סיפורו של סוס מאת מארק טוויין

סיפורו של סוס שכתב מארק טוויין הוא רומן נפלא המשלב בין דרמה, הרפתקה ורגש, ומציג את הקשר הייחודי בין אדם לבעל חיים, כמו גם את הכוח של חיבור אנושי ואמון. זהו סיפור שמזמין את הקוראים לצאת למסע יחד עם הדמויות, ולחוות את הקסם של המערב הפרוע דרך עיניהם של קתי ובן־חיל. בן־חיל הוא סוס בעל תהילה וכבוד, גאוות ההרים והמישורים הגדולים, והוא הסוס של באפלו ביל, שרואה בו יותר מסתם בעל חיים – הוא שותף לדרך, סמל לחיים הפראיים והחופשיים של המערב. הסיפור מקבל תפנית עם הגעתה של קתי, אחייניתו היתומה של גנרל אליסון. קתי היא דמות מלאת קסם אישי, שמצליחה לכבוש את ליבם של כל מי שהיא פוגשת – בני אדם ובעלי חיים כאחד. היא מביאה איתה רוח חדשה ורעננה, שמצליחה לגעת גם בליבו של בן־חיל. בעיני באפלו ביל, קתי אינה רק אורחת חולפת, אלא נשמה הרפתקנית שהעולם מחכה לה. הוא מחליט להעניק לה את אוצרו היקר ביותר – בן־חיל. כך מתחיל סיפורם המשותף של קתי ובן־חיל – סיפור של חופש, קשר ואומץ. יחד הם יוצאים למסע מלא הרפתקאות.

מארק טוויין, שידוע גם בשמו האמיתי סמואל לנגהורן קלמנס, נחשב לאחד מהסופרים האמריקאים הגדולים, וסגנונו הספרותי הייחודי – ההומור השנון, השפה האותנטית, הביקורת החברתית, נקודות המבט השונות והמגוונות ויכולת תיאור יוצאת דופן – הפך אותו לדמות בלתי נשכחת בעולם הספרות. (מאנגלית: נורית אל-עופר, הוצאת אוריון, 101 עמודים)

מלך לבן מאת חואן גומז-חורדו

מלך לבן מאת חואן גומז- חוּרָדוֹ הוא הספר האחרון בטרילוגיית המתח הנפלאה. גומז-חורדו מפליא לטוות רשת קורים סבוכה מסביב לגיבוריו, שבלתי אפשרי לא להישבות בקסמם. אנטוניה סקוט היא כנראה האדם החכם ביותר עלי אדמות. או אולי השני החכם ביותר, כי מתברר שאדון וַייט, הרוצח המסתורי שאותו היא מחפשת, חוזר לזירה ובגדול, והוא תמיד כמה צעדים לפניה. אנטוניה היא חלק מפרויקט "מלכה אדומה", ארגון סודי ביותר שנוצר במטרה לעזור למשטרה עם מקרים מסוכנים במיוחד, והיא מסוגלת לפענח פשעים באופן יוצא דופן. אבל כעת הרשת סביב אנטוניה מתהדקת, סוכני הפרויקט ברחבי אירופה נרצחים, ומאחורי כל זה נמצא אדון וייט, האחראי גם למות בעלה, לכך שמשפחתה נאלצת להימלט, ולחטיפתו של ג'ון, שותפה לעבודה והאדם היחיד שהיא סומכת עליו. וייט מציב בפני אנטוניה משימה תמימה באופן חשוד: עליה לפתור שלוש תעלומות רצח. כשחייו של ג'ון מונחים על הכף, אין לאנטוניה ברירה אלא לשחק את המשחק. היא נחושה להוכיח שהמלכה היא הכלי החזק ביותר על הלוח, אבל אפילו עבורה, לשחק בלי לראות את הלוח כולו זו משימה לא פשוטה בכלל. (מספרדית: עינת רוטמן, הוצאת כתר, 420 עמודים)

האור האחרון 3 זמנים אפלים מאת טים פרוברט

האור האחרון – זמנים אפלים מאת טים פרוברט הוא הספר השלישי בסדרת הפנטזיה הגרפית הנפלאה, ממשיך את ההרפתקה הסוחפת והמרגשת, עם איורים עשירים, דמויות עמוקות ועלילה שמבדרת ומעוררת מחשבה כאחד. לאחר שחשכה נפלה על עולם אירפא, האוויר מתקרר ויצורי צללים אורבים בכל פינה והסכנה גוברת. בעוד קבוצת השורדים יוצאת לחפש עיר מקלט, לְבּי ולקד – שניים מגיבורי הסדרה – יש תוכניות אחרות והם בוחרים בדרך שונה: הם יוצאים למסע אל מעוז הידע, בתקווה למצוא בו דרך להשיב את האור לעולם. אך במקום תשובות, הם נתקלים בסודות חדשים ומבלבלים, עד שבת-ברית בלתי צפויה מספקת להם רמז שעשוי להיות המפתח לפענוח מסתרי העבר – ואולי גם לתקווה לעתיד טוב יותר. האם יצליחו לפענח אותו? (הוצאת כתר, 243 עמודים)

נדרים אכזריים מאת רבקה רוס

נדרים אכזריים מאת רבקה רוס הוא ספר פנטזיה רומנטית נפלא, סיום מהמם לדואט האפי שסיפורו החל ב"יריבים שמימיים". שבועיים חלפו מאז חזרה אייריס וינו הביתה מהחזית שבורת לב, אבל סוף המלחמה לא נראה באופק. רומאן נעדר, והעיר אואת' עדיין בסכנה. כשאייריס ואטי מקבלות עוד הזדמנות לדווח על תנועותיו של דייקר, שתיהן מנצלות אותה ויוצאות שוב לחזית. מאז התעורר בממלכה של דייקר, רומאן לא מצליח להיזכר בעברו. אבל כשמובטח לו שזיכרונו יחזור, הוא מתחיל לכתוב מאמרים עבור דייקר. ואז מגיע מכתב מוזר דרך דלת הארון. רומאן, סקרן וחשדן, מתחיל להתכתב עם חברתו־לעט המסתורית, ובקרוב יצטרך להחליט: לעמוד לצד דייקר או לבגוד באל שהחזיר אותו לחיים. ככל שהימים הולכים ומתקדרים, אייריס ורומאן מתקרבים זה לזה… שניהם יסכנו את לבם ואת עתידם כדי לשנות את מהלך המלחמה. האם האהבה שלהם תשים סוף לקרבות או אולי תביא לסופו של העולם? (מאנגלית: דנה טל, הוצאות כנרת ואהבות, 463 עמודים)