ספרים חדשים – מומלצי השבוע
קריאה היא פעילות מעשירה ומהנה בין קפיצה לבריכה, ליציאה לטיול, במחנה התנועה או מתחת למזגן בבית: קריאה במבחר ספרים. מול כל האטרקציות שמציעים עולם הנופש והטיולים, יש פעילות אחת שאינה דורשת הדרכה, יציאה מהבית ונסיעה, התארגנות ממושכת ואפילו שיחה: קריאת ספרים. מומלצי השבוע שלנו הם:

קריאה היא פעילות מעשירה ומהנה בין קפיצה לבריכה, ליציאה לטיול, במחנה התנועה או מתחת למזגן בבית: קריאה במבחר ספרים. מול כל האטרקציות שמציעים עולם הנופש והטיולים, יש פעילות אחת שאינה דורשת הדרכה, יציאה מהבית ונסיעה, התארגנות ממושכת ואפילו שיחה: קריאת ספרים. מומלצי השבוע שלנו הם:

ימים בחנות הספרים של מוריסאקי שכתב סטושי יגיסאווה הוא רומן נפלא, כתוב להפליא ומרגש עד עומק הלב, ויקסום גם לכל מי שנאלץ להתאושש מלב שבור. כשהחבר של טקאקו בת ה־25 מספר לה שהוא מתחתן עם אחרת– לבה נשבר. באי־רצון היא מקבלת את הצעתו של סאטורו, הדוד המוזר שלה, לגור בחינם בחדר הקטנטן שמעל החנות שלו. חבויה בג'ימבוצ'ו שבטוקיו, חנות הספרים של מוריסאקי היא גן עדן לחובבי קריאה. היא ניצבת בבניין עץ ישן בפינת רחוב שקטה ועמוסה מאות ספרים משומשים. החנות היא בבת עינו של סאטורו, אשר מקדיש לה את חייו מאז שאשתו עזבה אותו לפני חמש שנים. טקאקו מקווה לנצל את השלווה כדי לרפא את לבה השבור, אך מגלה להפתעתה עולמות חדשים בין ערימות הספרים אשר ממלאות את החנות. ככל שהקיץ מפַנה את מקומו לסתיו, סאטורו וטקאקו מגלים שיש להם במשותף יותר ממה שחשבו תחילה. ולחנות הספרים של מוריסאקי יש מה ללמד את שניהם על החיים, האהבה וכוחם המרפא של ספרים. (מאנגלית: אביגיל בורשטיין, הוצאת כנרת זמורה, 207 עמודים)

המסע לאלסקה מאת אמנון קובץ' הוא ספר ילדים מקסים ומרתק, סיפור על קוד חיים לא כתוב של נאמנות ללא גבולות. במרכז הספר עומד לוק כלב סיבירי דומיננטי שמנווט להקת כלבים בלב השממה הקפואה. הכול משתנה ברגע שמגיעה לינה הכלבה בעלת פרוות הכסף ועיני התכלת שהופכת ברגע אחד לעוגן יציב ובטוח בשביל לוק בעולם הקר של אלסקה. הקשר ביניהם מתחזק שוב ושוב מול אתגרי הטבע הפראי, אך השלמות נשברת כשנבחר לוק למשימת מחקר מרוחקת.  לינה מבטיחה לו נאמנות נצחית, אבל לוק לא מוכן להיפרד. מונע מאהבה טהורה ומאינסטינקט עמוק הוא יוצא למסע בריחה נועז – מסע של מאות קילומטרים דרך נהרות קפואים, סופות שלגים קטלניות ומלכודות קרח נסתרות כשבלב הסכנה במקום ייאוש מגלה לוק גם טוב אנושי וחמלה דווקא מצד החוקר ששלח אותו למשימה.  המסע של לוק מוכיח דבר אחד: בעולם של היגיון קר הלב הוא המצפן המדויק ביותר. האם הנאמנות תנצח את המרחק ואת הטבע הפראי? בקריאה אתם מוזמנים להצטרף להרפתקה אופטימית ומרגשת אל תוך הלב הפועם של אלסקה כדי לגלות כי אהבת אמת אינה רק רגש – היא מדע מדויק שיכול להחזיר אותך הביתה, לנצח. (איורים נפלאים: דיאנה שמעון. הוצאת הספרים אוריון, סדרת "הלב הפועם – ספרים שנוגעים בלב",  32 עמודים)

עו"ד משה קריף מתמודד בספרו בכל שעריך – עורך דין בשער: משפט חברתי עם השסע המשפטי-חברתי המאיים בשנים האחרונות על יסודותיה של החברה בישראל. זה למעלה משלושים שנים שהפעיל החברתי קריף נמצא בליבת הסוגיות המשפטיות החברתיות והעקרוניות המגיעות לפתחה של מערכת המשפט בישראל. מבג"צ הקרקעות של תנועת 'הקשת הדמוקרטית המזרחית' אשר הכניס את ערכי הצדק החלוקתי למשפט בישראל, חקיקת חוק הדיור הציבורי, התביעה הייצוגית הייחודית שהוגשה בשכונת גבעת עמל בתל אביב ועד לבירור המשפטי הנדרש על הריגתו המיותרת והכפשתו של המורה יעקוב אבו אלקיעאן מהישוב אום אל חיראן שבנגב. הספר הוא עדות מהאירועים הדרמטיים וסוקר את המאבק שנוהל בין כותלי  בתי המשפט ומחוץ להם.  בספר ארבעה שערים – כל אחד מהם עוסק במקרה משפטי שדרכו נחשף אי צדק חברתי. כך למשל שער אליהו חסין – סיפורו המטלטל של קשיש יוצא מרוקו, לוחם ונכה צה"ל, אשר במשך עשרות שנים מנסה לרכוש את דירת הדיור הציבורי שבה חי עם משפחתו, ונדחה שוב ושוב בידי הביורוקרטיה המשפטית והמדינתית. המחבר מבקר בחריפות את משטר הקניין בישראל שמעדיף בעלי קרקע ותיקים ומקורבים וטוען שהמוסדות, לרבות מערכת המשפט, מגינים על הסדר הקיים ומונעים שינוי עמוק. (הוצאת אוריון, 369 עמודים)

סודות שלדג – סיפורו של צוות ביחידה מאת ע' הוא יומן מסע רגשי, אמיץ ומרתק ולעיתים מצמרר, שמתעד את הסיפור מאחורי הקלעים של אחת מהיחידות הכי סודיות והכי מיתולוגיות בצה"ל – יחידת שלדג. זהו סיפורם של מי שבנו לעצמם צוות, לב וזהות. הצצה נדירה לעולמם של לוחמי שלדג, המסלול הארוך, המטלטל והמרגש שהופך נערים לצוות לוחמים. מאחורי שערי אחת היחידות הסודיות והקשוחות בצה״ל נרקם סיפור על גבורה ופחד, על הומור, נאמנות וגבולות האדם. דרך עיניהם של הלוחמים הקוראים נחשפים לתהליך הארוך והכואב של היווצרות צוות: מהטירונות ועד לחדירות אמיתיות בשטח אויב, באופן אנושי, שביר, קומי, טרגי ושלל ההיבטים האחרים המצויים מתחת לחזות הקרבית. לאורך הספר מתוארים רגעים של ייאוש, בדידות, שבר ואומץ, וכמובן את הקשרים האמיצים שנוצרים בין האנשים. ישנן דמויות בלתי נשכחות ואגדיות שמוזכרות בספר ומעוררות השראה. אף מתוארים מבצעים סודיים, אתגרים מיוחדים בתנאים בלתי אפשריים וכמובן בערכים החשובים ביותר, של רעות, שליחות, הקרבה וגבולות הנפש. ספר אמיץ, כן ועמוק שנכתב על ידי מפקד צוות לשעבר ביחידת שלדג, שזהותו נותרת חסויה, שמתאר גם את תהליך התפתחותו של לוחם, כיצד הוא משתנה, מתבגר, נשבר ונבנה מחדש. הכתיבה אינטימית ואותנטית, ונוגעת ביום־יום האפור, בבדיחות המטופשות במסע, בהתרסקויות המנטליות. תיעוד חשוף של מסלול מאתגר שרבים טרם נחשפו אליו. (הוצאת ספרי ניב, 379 עמודים)

 אדון ענני – הענן שרצה להיות הכי גדול בעולם מאת אוריה קרייסברג הוא ספר ילדים מקסים, דרכו ילמדו הקוראים הצעירים על שימושי המים בטבע ועל תפקיד טיפות הגשם בעולם. אדון ענני רצה להיות הענן הכי גדול בעולם, הכי גדול מכולם. לשם כך היה עליו לבחור האם להשאיר את טיפות הגשם בתוכו בכדי שיוכל להיות הענן הכי גדול, או לתת לכל טיפת גשם למלא את תפקידה בעולם, לבחור בטוב, לשמור על העולם, ולהאיר אותו בשפע של שמחה וטוב לכולם. אדון ענני התלבט ובספר תוכלו לגלות מהי ההחלטה שקיבל. בסוף הספר תמצאו דפי יצירה בעקבות הסיפור, פעילות תיאטרון סיפור בעקבות הספר. מטרת הפעילות להעמיק את ההבנה של הסיפור והמסר שלו דרך יצירה והמחזה חווייתית ומשותפת. (איורים: עוזי בנימין. הוצאת ספרי ניב, 40 עמודים, מנוקד)

דיזנגוף פינת הר סיני מאת ישראל ישראלי הוא רומן רוחני-פילוסופי מרתק, מציב מול הקוראים מראה שחושפת את החיים הקפיטליסטיים במערומיהם: פערים כלכליים, ריקנות חומרית, מתירנות מינית וחיפוש נואש אחר משמעות. בקצה העליון של הסקאלה האנושית ישנם מעטים שמוכנים לתרום כליה לאנשים שהם לא מכירים, לתרום סכומים משמעותיים מההון שצברו, או להשקיע שעות על גבי שעות בנתינה שאינה תלויה בדבר. אולם מנגד ישנם רבים שיגנבו כדי שיהיה להם יותר כסף, ירמסו אחרים כדי לזכות בכבוד, יפגעו בקדושת הנישואים כדי להשיג ריגושים מיניים וינקטו אלימות כדי לכפות את דעתם. יום בהיר אחד החליט הבורא שהאנושות הלכה צעד אחד רחוק מדי. לפני 3,000 שנה, במעמד הר סיני, הוא העביר ידע יקר מפז: עשרת הדברות, התורה. אלא שבעידן המודרני נראה שעבור לא מעט אנשים המסר נשכח. אז הוא החליט לדבר שוב. הוא החליט שהגיעה העת לגרום לבני האדם להבין שהוא אכן קיים באמצעות מעשים פלאיים שהינם מעבר לכל דמיון. כדי להעביר מחדש את דברו לעולם, בוחר הבורא בשלמה, אדם רציונלי, מאמין, ביקורתי וחומל, שמקבל עליו את השליחות. שלמה יוצא למסע הנע בין חיי השגרה לרגעים מטלטלים, ובין תובנות רוחניות ופילוסופיה חברתית נוקבת; מסע מרתק שבו כל בן אנוש צריך לבחור מחדש בין טוב לרע, ולהפנים את מחיר הבחירה. (הוצאת ספרי ניב, 192 עמודים)